Skip to content

Uw huisarts biedt deze dienst aan

Ik wil mijn medische gegevens bij mijn huisarts inzien

U kunt uw medische gegevens online inzien bij uw huisarts. Online inzage in uw dossier helpt om zelf méér regie te kunnen nemen over gezondheid en leefstijl. U kunt ook (terug) lezen wat er is afgesproken tijdens het consult.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien?

  • Via de app

1. Download eerst de “uwzorgonline” app via de Google Play Store of de Apple Store

2. Open de app en zoek op naam van uw eigen huisartsenpraktijk

3. Als u al een account heeft voor een patiëntportaal bij uw huisarts logt u met dezelfde gegevens in op de app en gaat u direct naar stap 4). Als u nog geen account heeft, vraagt u die aan door op de knop ‘Aanmelden’ te klikken en alle benodigde gegevens in te vullen. Na controle van uw aanvraag door de praktijk -wat enige tijd in beslag kan nemen- wordt uw account aangemaakt en ontvangt u per e-mail uw inloggegevens

4. Na inloggen op de app ontvangt per e-mail of sms éénmalig een verificatie code die u invoert in de app

5. Maak in de app ten slotte een pincode van 5 cijfers aan om de toegang af te schermen

6. De app is nu klaar voor gebruik

Extra: Via de app heeft u de mogelijkheid nog meer online te doen. U kunt bijvoorbeeld een afspraak maken, herhaalmedicatie direct regelen of een digitaal consult aanvragen.

 

  • Via de website/PC:

Heeft u al een account? Log in op het patiëntenportaal via de praktijkwebsite van uw huisarts en ga naar mijn medisch dossier inzien

Heeft u nog geen account? Vul uw gegevens in bij account aanmaken. Na controle van uw aanvraag door de praktijk -wat enige tijd in beslag kan nemen- wordt uw account aangemaakt en ontvangt u per e-mail uw inloggegevens. Daarna kunt u altijd inloggen


Waarom is dit voor mij prettig?

  • Online inzage in het medisch dossier kan u helpen om zelf meer invloed te krijgen op uw gezondheid en leefstijl. U vindt uw consulten, medicijnen, uitslagen en metingen (zoals bloeddruk) en verwijsbrieven.
  • Door een probleem online bij uw huisarts te melden heeft u rustig de tijd om de details goed te beschrijven. U kunt uw vragen stellen op het moment dat het u het beste uitkomt en alvast informatie nazoeken (www.thuisarts.nl)
  • Een telefoongesprek of bezoek aan de praktijk is wellicht niet altijd nodig.
  • U kunt 24/7 afspraken plannen.

Let op: online contact is niet geschikt voor spoedeisende zaken!

Wie beantwoordt mijn vragen?

Het kan zijn dat de doktersassistent(e) of praktijkondersteuner uw vraag in behandeling zal nemen. Zo nodig wordt de huisarts ingeschakeld. U kunt aangeven aan wie de vraag gericht is in de app. Vóór dat u een vraag online stelt is het verstandig om eerst de website thuisarts.nl te raadplegen; daar is veel informatie over ziekte en gezondheid te vinden. Ook kunt u via de website moetiknaardedokter.nl beoordelen  of contact met uw huisarts nodig is.