Uw huisarts biedt deze dienst aan

Ik wil mijn medische gegevens bij mijn huisarts inzien

Vanaf 1 juli 2020 is het mogelijk om uw eigen medische gegevens online in te zien bij uw huisarts. Online inzage in uw dossier helpt om zelf méér regie te kunnen nemen over gezondheid en leefstijl. U kunt ook (terug) lezen wat er is afgesproken tijdens het consult.

Hoe kan ik mijn gegevens inzien?

  • Via de webapp:

1. Ga naar de webapp

2. Klik op de 3 horizontale streepjes rechtsboven

3. Klik op ‘Aanmelden als nieuwe patiënt’

4. Voer uw gegevens in en klik op ‘aanmelden’

5. Nadat uw inschrijving is gecontroleerd ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving

6. Vervolgens kunt u inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord

 

 

Waarom is dit voor mij prettig?

  • Online inzage in het medisch dossier kan u helpen om zelf meer invloed te krijgen op uw gezondheid en leefstijl. U vindt uw consulten, medicijnen, uitslagen en metingen (zoals bloeddruk) en verwijsbrieven.
  • Door een probleem online bij uw huisarts te melden heeft u rustig de tijd om de details goed te beschrijven. U kunt uw vragen stellen op het moment dat het u het beste uitkomt en alvast informatie nazoeken (www.thuisarts.nl)
  • Een telefoongesprek of bezoek aan de praktijk is wellicht niet altijd nodig.
  • U kunt 24/7 afspraken plannen.

Let op: online contact is niet geschikt voor spoedeisende zaken!

Wie beantwoordt mijn vragen?

Het kan zijn dat de doktersassistent(e) of praktijkondersteuner uw vraag in behandeling zal nemen. Zo nodig wordt de huisarts ingeschakeld. U kunt aangeven aan wie de vraag gericht is in de app. Vóór dat u een vraag online stelt is het verstandig om eerst de website thuisarts.nl te raadplegen; daar is veel informatie over ziekte en gezondheid te vinden. Ook kunt u via de website moetiknaardedokter.nl beoordelen  of contact met uw huisarts nodig is.