Uw huisarts biedt deze dienst aan

Ik wil online naar een gezondere leefstijl

Er zijn er veel factoren die een negatieve invloed kunnen hebben op het gevoel van gezond en gelukkig zijn. Denk bijvoorbeeld aan werkstress, slecht slapen, piekeren, drukte en weinig beweging. Bovendien nemen de alledaagse bezigheden vaak veel tijd in beslag, waardoor het lastig kan zijn om energie te steken in een gezonde leefstijl.

Hoe gaat dat dan, online naar een gezondere leefstijl?

Professionele (online) begeleiding kan u helpen op weg naar een gezonde leefstijl: een beter voedings- en bewegingspatroon ontwikkelen, meer rust creëren, een goed slaappatroon aanleren en nog veel meer! 

Op www.goedgezond.nl vindt u al het, door uw regio goedgekeurde, aanbod voor een gezonde leefstijl in uw buurt. U kunt hier zowel lokaal aanbod als online aanbod vinden. 

Regio Den Bosch heeft gekozen voor de professionele aanpak van Mirro, makers van e-Health voor een goede psychische gezondheid, voor het voedingscentrum en de Evy app gekozen. 

U kunt onder andere de volgende modules volgen na aanmelding op de Mirro site:

Wilt u meer gaan bewegen zoals hardlopen of yoga dan kunt u de Evy app downloaden. Deze app helpt u op weg naar meer bewegen en een gezondere leefstijl. De basis app kunt u gratis gebruiken. Bij meer uitgebreidere opties zijn hier kosten aan verbonden.
Als u de voedingscentrum app downloadt krijgt u direct informatie, advies en uitleg over voeding.
logo-voedingscentrum

Wat is de rol van de huisarts?

Uw huisarts is op de hoogte van wat deze online begeleiding mogelijkheden in het algemeen aanbieden. Uw huisarts krijgt echter niet door dat u deze sites of apps actief gebruikt, dus u gebruikt de modules op anonieme basis. U kunt wel zélf doorgeven aan uw praktijkondersteuner dat u het programma gebruikt en zo nodig begeleiding vragen.

Weetje

Wist u dat ehealth bijdraagt aan meer regie over uw gezondheid? Dit komt onder andere doordat u de digitale middelen altijd bij u kunt hebben en omdat u meer resultaat bereikt in minder tijd.