Ik wil mijn medische gegevens bij mijn huisarts inzien

Vanaf 1 juli 2020 is het wettelijk verplicht om uw eigen medische gegevens bij uw huisarts te kunnen inzien. Veel huisartsen zijn er nu al mee bezig om dit op een eenvoudige wijze voor u mogelijk te maken via huisartsenpraktijk.nl. Online inzicht in uw medische dossier helpt u om zelf meer de regie te kunnen over uw gezondheid en leefstijl.

Hoe kan ik mijn medische dossier inzien?

Het inzichtelijk maken van uw medische gegevens zal in fases gebeuren: al vanaf het najaar 2019 kunt u de hoofdlijnen van uw laboratoriumuitslagen-, medicatie en ziektegeschiedenis inzien. In 2020 wordt dat inzicht verder uitgebreid. Vanaf het najaar 2019 gaat huisartsenpraktijk.nl  regelen dat u online medische vragen kunt  stellen aan uw huisarts. Steeds meer huisartsen willen deze service immers aan gaan bieden.

Zelf gegevens toevoegen aan uw dossier

Ook kunt u straks vanuit huis verschillende metingen doen en doorgeven, zodat u daarvoor niet altijd naar de praktijk hoeft te komen. Te beginnen met het meten en doorgeven van uw bloeddruk en bloedsuiker. 

Ons totaalpakket

Online inzicht in uw medisch dossier is een onderdeel van ons gratis totaalpakket. Wilt u meer weten meer over alle diensten die wij aanbieden?

Ik wil online contact met mijn huisartsenpraktijk

Sommige zaken kunnen best online, dus via internet, met de huisarts worden gedeeld. Door uw vraag via het internet op te sturen, heeft u rustig de tijd om alle details te beschrijven. Het voorkomt een extra telefoongesprek of bezoek aan de praktijk. Ook kunt u op ieder moment van de dag uw vraag indienen, dus u zit niet vast aan de openingstijden van uw huisartsenpraktijk.

Let op: Online contact is niet geschikt voor spoedeisende zaken!

Snel antwoord op medische vragen

Meestal is de doktersassistente of praktijkondersteuner de eerste die uw vraag in behandeling zal nemen. Zo nodig wordt de dokter ingeschakeld. Voor dat u een vraag online stelt is het verstandig om eerst thuisarts.nl te raadplegen; daar is veel informatie over ziekte en gezondheid te vinden. 

Hoe leg ik online contact met mijn huisartsenpraktijk?

Gaat dit ook via de app? Ja, via app ikbenvip.

Ons totaalpakket

Online contact met uw huisartsenpraktijk is een onderdeel van ons totaalpakket. Wilt u meer weten meer over alle diensten die wij aanbieden? NB: alle onze huisartsdiensten zijn kosteloos.