Uw huisarts biedt deze dienst aan

Ik wil mijn medische gegevens bij mijn huisarts inzien

U kunt uw medische gegevens online inzien bij uw huisarts. Online inzage in uw dossier helpt om zelf méér regie te kunnen nemen over gezondheid en leefstijl. U kunt ook (terug) lezen wat er is afgesproken tijdens het consult.

 

Hoe kan ik mijn gegevens inzien?

  • Via de website/PC:

1. Ga naar www.mijngezondheid.net

2. Log in met uw DigiD met sms of met de DigiD app

3. Accepteer de voorwaarden en privacyverklaring

4. uw aanmelding is afgerond! U kunt nu gebruik maken van MijnGezondheid.net.

Extra: Via de app heeft u de mogelijkheid nog meer online te doen. U kunt bijvoorbeeld een afspraak maken, herhaalmedicatie direct regelen of een digitaal consult aanvragen.

 

  • Via de app:

1. Download de MedGemak app in de App-Store of Google Play Store

2. Na het downloaden van MedGemak doorloopt u het registratieproces. Hiervoor moet u eenmalig de app koppelen aan uw MijnGezondheid.net account

3. Klik op toestel registreren

4. Klik, indien gewenst, op gebruikersstatistieken verzenden en accepteer de voorwaarden.

5. U wordt nu gevraagd om een activatiecode en geboortedatum in te vullen. Log hiervoor in op uw portaal via www.mijngezondheid.net. Gebruik hiervoor uw toestel of bijvoorbeeld uw tablet. Klik bovenin op MedGemak registreren. 

6. Op uw scherm verschijnt uw activatiecode en geboortedatum. Voer in MedGemak uw activatiecode en geboortedatum in en registreer uw toestel. 

7. U kunt nu uw eigen pincode aanmaken waarmee u na het registeren kunt inloggen in de app. Na de eerste keer invoeren krijgt u de vraag om de code nog eens te bevestigen. Let op: Simpele en logische inlogcodes zoals 12345 zijn niet toegestaan.

8. U bent nu klaar om van start te gaan met MedGemak!

 

 

Waarom is dit voor mij prettig?

  • Online inzage in het medisch dossier kan u helpen om zelf meer invloed te krijgen op uw gezondheid en leefstijl. U vindt uw consulten, medicijnen, uitslagen en metingen (zoals bloeddruk) en verwijsbrieven.
  • Door een probleem online bij uw huisarts te melden heeft u rustig de tijd om de details goed te beschrijven. U kunt uw vragen stellen op het moment dat het u het beste uitkomt en alvast informatie nazoeken (www.thuisarts.nl)
  • Een telefoongesprek of bezoek aan de praktijk is wellicht niet altijd nodig.
  • U kunt 24/7 afspraken plannen.

Let op: online contact is niet geschikt voor spoedeisende zaken!

Wie beantwoordt mijn vragen?

Het kan zijn dat de doktersassistent(e) of praktijkondersteuner uw vraag in behandeling zal nemen. Zo nodig wordt de huisarts ingeschakeld. U kunt aangeven aan wie de vraag gericht is in de app. Vóór dat u een vraag online stelt is het verstandig om eerst de website thuisarts.nl te raadplegen; daar is veel informatie over ziekte en gezondheid te vinden. Ook kunt u via de website moetiknaardedokter.nl beoordelen  of contact met uw huisarts nodig is.