OLVG corona check nu in Den Bosch en omstreken

Door de uitbraak van het coronavirus neemt de zorgvraag in het ziekenhuis en bij de huisartsen enorm toe. Met name de behoefte om als patiënt zelf in te schatten in welke mate de klachten samenhangen met corona en welke zorg geboden moet worden. Huisartsen in de regio Den Bosch en omstreken (JBH) spelen hier samen met het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) op in door nieuwe middelen in te zetten naast de reguliere zorg. Onder andere met een app: OLVG corona check. U kunt zich hiervoor aanmelden onderaan deze pagina.

De corona check is bedoeld voor inwoners van Den Bosch en omstreken die gezondheidsproblemen hebben die mogelijk door het coronavirus worden veroorzaakt. Met deze gratis app kan een medisch team u op afstand begeleiden.

OLVG heeft de corona check samen met het Amsterdamse bedrijf Luscii ontwikkeld. JBH/JBZ zijn partner van het OLVG in uw regio. Als u naar aanleiding van de corona check advies krijgt om medische hulp in te schakelen, dan verwijst het medisch team u naar een zorgverlener in uw eigen regio. U hoeft dus niet naar Amsterdam.

Let op! Deze app ondersteunt, maar vervangt niet de gewone zorg via uw huisarts of eerste hulp. Heeft u dringend zorg nodig, ook als u de app gebruikt? Onderneem dan zelf actie en neem contact op met uw huisarts of bel bij spoed 112. Bedenk ook dat uw klachten door iets anders dan het coronavirus kunnen worden veroorzaakt.

Hoe helpt de corona check u?

In de app kunt u dagelijks eenvoudig gegevens over uw gezondheid doorgeven. Bijvoorbeeld hoeveel u hoest, of u kortademig bent en wat uw temperatuur is. Wij proberen binnen 48 uur te reageren. U ontvangt dan een bericht via de app. Als er een medische reden is, dan proberen wij u binnen 24 uur te bellen. U kunt ook zelf aangeven dat u gebeld wilt worden.

Voor wie is de check?

 • De corona check is beschikbaar voor inwoners van Den Bosch en omgeving (postcodes 4260 t/m 5381)
 • U heeft internet en een smartphone of tablet met Android versie 7 of hoger of Apple versie iOS12 of hoger.
 • U heeft een koortsthermometer.
 • U bent 18 jaar of ouder.

Hoe werkt het?

 • Hieronder kunt u zich gratis aanmelden.
 • Als u aan de criteria voldoet, ontvangt u via e-mail instructies om de app Luscii te installeren op uw smartphone of tablet.
 • In de app beantwoordt u dagelijks vragen over uw welzijn. Iedere ochtend sturen wij u een bericht ter herinnering.
 • Uw antwoorden worden geanalyseerd door een medisch team.
 • Als daar aanleiding toe is, wordt binnen 24 uur contact met u opgenomen door een zorgverlener van het medisch deskundig team van de samenwerkende ziekenhuizen.
 • Geven uw ingestuurde waarden geen aanleiding voor telefonisch contact? Dan krijgt u binnen 48 uur een bericht.
 • Als u naar aanleiding van de corona check advies krijgt om medische hulp in te schakelen dan verwijst het medisch team u naar een zorgverlener in uw eigen regio. U hoeft dus niet naar Amsterdam.

Goed voorbereid

JBH/JBZ werkt voor de corona check samen met ziekenhuizen in heel Nederland. Deze ziekenhuizen kunnen met de corona check de gezondheid van grote groepen mensen op afstand volgen. De samenwerkende zorgorganisaties in de regio verwachten daardoor beter te kunnen inspelen op de zorgbehoefte in Den Bosch en omstreken. Met uw hulp kan de regio Den Bosch zich dus beter aanpassen aan de ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Disclaimer

OLVG corona check is in korte tijd ontwikkeld om zo goed mogelijk in te spelen op de situatie rondom het coronavirus in Nederland. We beginnen met een basisversie. De komende weken zullen wij OLVG corona check verder ontwikkelen. Wij houden ons het recht voor uw deelname te stoppen of nieuwe aanmeldingen te weigeren, bijvoorbeeld als onze capaciteit daarom vraagt.